U bent hier

Wonen in Groningen

Ga je studeren in Groningen? Dan moet je ook echt gaan wonen in Groningen. Groningen is een bruisende studentenstad! De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; een op de zes inwoners is student. Je vindt ze overal terug: studerend in het Noorderplantsoen, 's avonds in het uitgaansleven en aan het werk in verschillende bijbaantjes.

De meeste studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en dan te ver is om te reizen. Dit maakt Groningen echt een studentenstad, waar je bijna elke avond wel iets leuks kunt doen!

Groningen is een fijne en veilige plek om te wonen. Met 190.000 inwoners is het een echte stad; levendig, gezellig en voorzien van alles wat je nodig hebt. Aan de andere kant voelt Groningen als een dorp, waar je al snel een bekende tegenkomt. Als je de drukte even zat bent, sta je ook zo in het weidse Groninger landschap.

Kamers in Groningen

Ga jij in Groningen studeren? Dan is het natuurlijk erg leuk om daar ook te gaan wonen. Groningen is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Zoektips voor een kamer in Groningen

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Groningen? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Groningen te zoeken en te vinden. De beste tips voor jou op een rij.

Woonruimte in Groningen

Voor je op kamers gaat in Groningen is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Groningen? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Groningen vind je hier.

Gemeente Groningen

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Groningen