U bent hier

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student. Je vindt ze overal terug: studerend in het Noorderplantsoen, in de gezellige restaurantjes en 's avonds in het uitgaansleven. Hierdoor is Groningen een echte studentenstad waar altijd wel iets te doen is!

Er zijn een heleboel redenen om in Groningen te studeren en wonen. Groningen is een fijne en veilige plek om te wonen. Met 190.000 inwoners is het een echte stad: levendig, gezellig en voorzien van alles wat je nodig hebt. Aan de andere kant voelt Groningen als een dorp, waar je altijd wel iemand tegenkomt die je kent. Wil of ga jij ook in Groningen wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Groningen!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Groningen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Groningen

Groningen is een echte studentenstad met veel studentenkamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Zoektips voor een kamer in Groningen

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Groningen? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Groningen te zoeken en te vinden. De beste tips voor jou op een rij.

Woonruimte in Groningen

Voor je op kamers gaat in Groningen is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Groningen? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Groningen vind je hier.

Gemeente Groningen

Bij de gemeente Groningen kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Groningen. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Groningen voor je op een rijtje gezet.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Groningen