U bent hier

De leukste studentenwijken in Groningen

Wil jij op kamers in Groningen? Dan ben je vast benieuwd wat leuke plekken zijn om te wonen als student. Wij zetten de leukste studentenwijken in Groningen voor je op een rijtje. Zo weet je precies waar je op zoek moet naar een kamer!

Oosterpoort

De Oosterpoortbuurt is perfect voor studenten die wel van stappen houden, maar het ook chill vinden om in een wat rustigere wijk te wonen. Je staat na een paar minuten fietsen al op de Grote Markt, maar in je eigen straat is het heel gemoedelijk. Naar de universiteit is het ook niet ver. Na een fietsrit van ongeveer 7 minuten zit je al in de collegebanken. De meeste hogescholen liggen op ongeveer 10 minuten fietsen, maar sommige locaties liggen wat verder buiten de binnenstad. Het is dus maar net wat en waar je studeert. Door de ligging is deze buurt erg populair onder studenten. Je vindt hier vooral veel kleinere, oude huisjes en de meeste kamers zijn ook niet erg duur in deze wijk.

Oranjebuurt

De Oranjebuurt is perfect voor de bezige bij die snel in het centrum wil zijn. De wijk ligt aan de noordelijke kant van de binnenstad aan, waardoor je supersnel in het centrum en bij de meeste onderwijsinstellingen bent. De Oranjebuurt is ook een echte studentenwijk in Groningen. Je vindt hier veel studentenhuizen die niet altijd even rustig zijn. Als je op zoek bent naar een actief huis, dan is er dus een kans dat je in de Oranjebuurt een kamer vindt. Helaas worden er niet vaak kamers aangeboden in de Oranjebuurt, dus je moet geluk hebben.

Binnenstad Groningen

Om in de binnenstad te wonen, moet je een flink bedrag willen betalen. Maar dan heb je ook wat! Je kunt elke avond rollend naar huis na het uitgaan, er is altijd een supermarkt dichtbij en je vindt de leukste winkels onder je huis. Ook zitten bijna alle studentenverenigingen in de binnenstad, dus als je lid wil worden is de binnenstad ideaal. Wel zijn de prijzen een stuk hoger dan in andere wijken, dus houd hier rekening mee!

Korrewegbuurt

In de Korrewegbuurt zitten heel veel studentenhuizen, waardoor het ook één van de leukste studentenwijken in Groningen is. Je woont vrijwel in het UMCG, dus als je kater je ooit te veel wordt kun je meteen door naar de spoedeisende hulp. De Korrewegbuurt is een hele fijne wijk om in te wonen, en als je geluk hebt betaal je niet meer dan €350 per maand voor een kamer. Vanuit deze wijk fiets je in ongeveer 10 tot 15 minuten naar het centrum en de verschillende onderwijsinstellingen.

Kamer in Groningen vinden

Nu je weet wat volgens ons de leukste studentenwijken in Groningen zijn, kan de grote zoektocht beginnen. Op de pagina zoektips voor een kamer in Groningen vind je handige tips en tricks om sneller een kamer te vinden. Kijk ook eens op onderstaand websites, daar worden ook regelmatig kamers in Groningen aangeboden:

Lees ook

Abonneren op