Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Alle studie- en studentenverenigingen in Groningen

Ga je studeren in Groningen aan een hogeschool of universiteit? Dan is er een grote kans dat je lid wordt van een studentenvereniging. Er zijn in Groningen namelijk zo veel studentenverenigingen, dat er voor iedereen wel iets bij zit!

Bijna 100 studentenverenigingen in Groningen

In Groningen vind je bijna 100 verschillende studentenverenigingen. Dit zijn de traditionele gezelligheidsverenigingen, maar ook veel studentensportverenigingen, internationale studentenverenigingen, religieuze studentenverenigingen en nog meer verschillende soorten studentenverenigingen. Hieronder vind je een overzicht van alle studentenverenigingen in Groningen.

Lid worden bij een studentenvereniging in Groningen

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Veel studenten zien op tegen de verplichtingen en de ontgroening, maar wist je dat er steeds meer studentenverenigingen zijn zonder ontgroening en dat de verplichtingen enorm verschillen per studentenvereniging? Tijdens de Kei-week zijn er open feesten en leer je de verschillende verenigingen kennen. Je kan je dan inschrijven bij de vereniging waar jij je het meeste thuis voelt!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Groningen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

A.G.S.R. Gyas (roeien)

Gyas is een unieke studentenvereniging. Een actieve studentensportvereniging met een bruisend verenigingsleven met feesten, borrels en Bootenhuyschmaaltijden.

A.S.V. Dizkartes

A.S.V. Dizkartes is een ambitieuze studentenvereniging die volop mogelijkheden biedt om het maximale uit je studententijd te halen.

ACSSG

The Association of Chinese Students and Scholars' in Groningen is the first and sole official community for and by alumni of Dutch higher education institutions, who live or reside in China.

Ad Legem

Ad Legem is de studievereniging voor HBO-rechten en SJD in Groningen. Als studievereniging proberen wij een brug te slaan tussen de theorie van school en de praktijk van het werkveld.

AEGEE Groningen

Dé Europese studentenreisvereniging van Groningen! AEGEE is met meer dan 350 leden zeker een toegevoegde waarde voor jouw studententijd in Groningen!

African student community

This Association helps the new and existing African students adjust to life in Groningen

AIESEC Groningen (internationaal)

We are an international platform for young people to explore and develop their leadership potential. 

ALAS Groningen

ALAS Groningen was founded by students recognizing the needs and interests of the Latin American students and those interested in Latin America in Groningen.

Algemene studentenvereniging Dionysos

Wij zijn een algemene studentenvereniging met 100 leden. Iedere HBO- of universiteit-student kan lid worden.

Amnesty International Studentgroup Groningen

With over 12 committees and just over 70 people we form a part of the international people's movement of Amnesty International. We firmly believe in equal treatment of human beings.

Atmos Study Association

Atmos is the study association of the MSc. Energy and Environmental Sciences and other students at the University of Groningen.

C.S.G. GICA (Studentenkoor)

Gica is een gezellig studentenkoor uit Groningen. Het koor bestaat al meer dan vijfenveertig jaar en heeft in die periode veel verschillende klassieke muziek gezongen.

Cleopatra A.S.G.

Ga je in Groningen studeren en ben je geïnteresseerd in een studentenvereniging? Cleopatra A.S.G is de meest gestoorde studentenvereniging in Groningen!

De Chemische Binding

De Chemische Binding is the study association for Chemistry and Chemical Engineering in Groningen. Learn more about this study association!

De Gereformeerde Studentenvereniging (christelijk)

Denk je na over een actief studentenleven in Groningen? De GSV is dé perfecte combinatie van christelijke waarden en het echte studentenleven.

De Groene Uilen-Moestasj

De Groene Uilen-Moestasj is de enige echte studenten basketbalvereniging in Groningen, ontstaan uit de fusie tussen De Groene Uilen en Moestasj in 2018.

De Parabool (korfbal)

G.S.K.V. De Parabool is dé studentenkorfbalvereniging van Groningen en tevens de hoogstspelende studentenclub in Nederland.

Deltaserat (mixed marial arts)

Deltaserat is established to promote the fighting system 'Mixed Martial Arts' to studentes in Groningen en surroundings

ESN Groningen

Erasmus Student Network (ESN) is one of the biggest interdisciplinary student associations in Europe

Feriening foar Fryske Jongerein Bernlef

Friese gezelligheids studententenvereniging voor Groningse studenten.

G.S.A.V. Vitalis (atletiek)

Vitalis is dé atletiekvereniging waar atletiekbeoefening wordt gecombineerd met gezelligheid! Met meer dan 160 leden zijn we de grootste studentenatletiekvereniging van Nederland

G.S.A.V.V. Forward (voetbal)

Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging Forward is een voetbalvereniging voor studenten in de stad Groningen. Het eerste elftal komt uit in de Derde klasse C

G.S.B.C. AMOR (badminton)

GSBC AMOR staat voor Groninger Studenten Badminton Club “Alles Met Ons Racket”, en is de enige studenten-badminton vereniging in Groningen.

G.S.B.V. Pugilicé (boksen)

G.S.B.V. Pugilice is een studenten boksvereniging. Bij Pugilice kun je drie keer in de week trainen, onder leiding van onze trainers

G.S.B.V. Tweeslag (beachvolleybal)

De eerste én enige beachvolleybalvereniging voor studenten. Wij bieden voor studenten beachvolleybal trainingen aan op alle niveaus, van beginner tot eredivisie.

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.