Skip to main content
Ad Legem

Ad Legem is de studievereniging voor HBO-rechten en SJD. Als studievereniging proberen wij een brug te slaan tussen de theorie van school en de praktijk van het werkveld. Hiervoor organiseren wij activiteiten waarmee studenten een beter beeld van de praktijk kunnen ontwikkelen.

Activiteiten

Daarnaast geven wij studenten de mogelijkheid tot het organiseren van buitenschoolse activiteiten en hiermee de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en het gat met het werkveld te verkleinen. Om dit te bewerkstelligen hebben wij verschillende commissies die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van diverse activiteiten. Dit is voor studenten een leuke manier om ervaring op te doen en nieuwe contacten te leggen.

Naast de educatieve activiteiten die wij organiseren, organiseren wij ook maandelijkse borrels. Dit is voor onze leden een mooie manier om buiten de studie om medestudenten te leren kennen.

Contactgegevens studievereniging Ad Legem

Zou jij meer willen weten over onze vereniging? Neem dan een kijkje op adlegem.nl of facebook.com/AdLegem. Voor meer informatie of voor inschrijvingen kun je mailen met secretaris@adlegem.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.