Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Ganymedes (LGBTQ+)

Ganymedes LGBTQ+ Studentenvereniging Groningen is gericht op homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender studenten. Eind 2019 heeft de vereniging haar tweede lustrum gevierd. Op dit moment telt de vereniging ruim 120 leden. Daarnaast hebben we ook donateurs, dit zijn MBO-studenten of afgestudeerden.

Wij hebben gezellige borrels in Bar de Rits of Tram 13 (Gelkingestraat 13). Elke donderdag is het in een van deze twee kroegen gezellig! Check onze Facebook om te zien waar wij die week borrelen. 

Veel activiteiten bij Ganymedes

Dankzij onze ruim vijftien actieve commissies valt er genoeg te doen tijdens je tijd bij Ganymedes. Of je nu alleen wilt borrelen, actief wilt worden of zo af en toe de sfeer wilt proeven, er is voor ieder wat wils. Er worden ook regelmatig maatschappelijke activiteiten georganiseerd. Hierbij werken wij veelal samen met externe partijen. 

Kennis maken met Ganymedes

Lijkt het je leuk om Ganymedes beter te leren kennen? Houd onze agenda en Facebook dan in de gaten en kom een keer langs op een borrel of activiteit. Van tevoren eerst even rustig een praatje maken kan natuurlijk ook. Stuur een mail naar info@ganymedes-lgbt.nl en maak een afspraak met één van de bestuursleden. Ook voor verdere vragen kan je gebruik maken van dit e-mailadres.

Waarom lid worden van Ganymedes? 

Ganymedes is geen studentenvereniging zoals Albertus, Dizkartes of Vindicat. Verplichtingen bestaan bij ons niet. Bij ons kun jij terecht om met gelijkgezinden gezellig een biertje of een wijntje te doen in de kroeg en om activiteiten bij te wonen of te organiseren. Die activiteiten (en ook de wekelijkse borrel) staan open voor zowel leden als niet-leden, dus vrienden kun je altijd meenemen! Vanwege het vrije en ongebonden karakter van Ganymedes is de combinatie met lidmaatschap van een andere studentenvereniging prima mogelijk.

Acceptatie LGBTQ+ studenten

Het is belangrijk om te noemen dat Ganymedes niet probeert om queer studenten te scheiden van heteroseksuele studenten, integendeel! Ganymedes streeft juist de acceptatie van LGBTQ+ studenten na (en van de LGBTQ+ community in het algemeen), zoals gay-straight alliances op middelbare scholen ook doen. Daarom zijn bij Ganymedes mensen die niet queer zijn altijd welkom. Sinds de oprichting van Ganymedes komen er heterovrienden van Ganymedesleden mee naar borrels en activiteiten en dat is altijd erg gezellig!

We zien je graag op een van onze borrels of activiteiten! 

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Ganymedes lgbt

Postadres:
Madoerastraat 14B
9715 HG Groningen

ganymedes-lgbt.nl
info@ganymedes-lgbt.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.