Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
GBD Calamari (duiken)

Hallo! Wat leuk dat je interesse hebt in duiken. Dat hebben wij namelijk ook! GBD Calamari is een studenten duikvereniging, welke zich richt op het onderwaterleven. Dus ben jij graag onderwater om rustig naar de voorbij zwemmende vissen, krabben of kwallen te kijken? Dan kan je bij ons zeker een buddy vinden! Veel van onze leden studeren biologie, maar niet-biologie studenten zijn zeker ook welkom. Uiteraard hebben wij naast duiken ook oog voor alle andere aspecten van de duiksport, zoals wekelijkse zwemtrainingen, leuke niet-duik activiteiten en na trainingen gezellige borrels.

Kennis maken met duiken en snorkelen

Mocht je geïnteresseerd zijn in snorkelen en duiken binnen onze duikvereniging, kom dan vooral eens een kijkje nemen tijdens één van onze trainingen! Deze zijn op maandag 20:45 - 22:00 uur en donderdagavond 18:00 - 19:15 uur in het zwembad van het Willem Alexander Sportcomplex (Zernikeplein 17). Neem hiervoor even contact op met de secretaris.

Duikbrevet halen bij GBD Calamari

Je hebt nog geen duikbrevet zeg je? Geen probleem! Binnen Calamari kan je duikopleidingen volgen om veilig te leren duiken, van beginnend duiker tot aan dive master (3* CMAS brevet). Eerst even proberen? Je kan je in september en oktober opgeven voor een introduik! Als je al een duikbrevet hebt kan je het hele jaar door op niveau instromen en je duikopleiding bij ons doorzetten.

Onderwaterhockey in Groningen

Sinds 2012 is het mogelijk om bij GBD Calamari ook te onderwaterhockeyen. Met je stick probeer jij, samen met je teamgenoten, de puck in de doelbak van de tegenstander te krijgen. Maar dit is moeilijker dan verwacht, zo op de bodem van het zwembad en zonder externe luchtvoorraad... Bovendien komen je tegenstanders nu niet alleen van voor, achter, links en rechts, maar ook van boven! De donderdagavond staat in het teken van onderwaterhockey (maar gewoon zwemmen kan dan ook!).

Graag verwelkomen wij je binnenkort bij onze mooie vereniging! Tijdens trainingen kan je altijd langskomen in het zwembad en na training zijn er eigenlijk altijd wel leden in stamkroeg 'de Minnaar' te vinden.

Contact GBD Calamari

info@gbdcalamari.nl
www.gbdcalamari.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.