Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Groningen student cabaret (Cabaret)

 

 

 

 

 

 

 

 

Groningen student cabaret (Cabaret)

Het Groninger Studenten Cabaret Festival is één van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland met als uniek kenmerk dat het ieder jaar zowel door als voor studenten georganiseerd wordt. Dit festival biedt de mogelijkheid aan jonge studenten om hun cabarettalent te ontplooien en is een springplank tot landelijke bekendheid. 

Van auditant tot deelnemer

In het voorjaar van 2019 kunnen weer vele enthousiaste auditanten zich opgeven voor de selecties van het 33ste Groninger Studenten Cabaret Festival. Zij zullen in Utrecht, Amsterdam of Groningen hun talenten laten zien aan de selectiecommissie, bestaande uit vier professionals. Na de spanningen van de audities krijgen de auditanten dan eindelijk het verlossende telefoontje: ze zijn door naar de halve finales!

Het traject begint met het deelnemersweekend in juni, waar de kennismaking met elkaar, het bestuur en regisseuse Audrey Bolder plaatsvindt. Tijdens repetities en gesprekken met Audrey worden de programma’s gedurende de zomer steeds meer geperfectioneerd.

Try-outs

In september is het dan eindelijk zover en gaan de Try-outs van start. In Maastricht, Enschede, Zwolle, Utrecht en Amsterdam hebben de zes halve finalisten voor een enthousiast publiek alles kunnen uitproberen om uiteindelijk tot hun meest succesvolle 25 minuten te komen.

Hoogtepunt Groninger Studenten Cabaret Festival

Het hoogtepunt van het 33ste Groninger Studenten Cabaret Festival zal dit jaar plaatsvinden op 13,14 en 15 november. Ook nu zal de Stadsschouwburg te Groningen het toneel zijn voor dit grote cabaretspektakel! Na een lang traject van voorbereidingen zullen deze dagen de klap op de vuurpijl zijn voor de zes halve finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival draait om de deelnemers, maar er zal daarnaast elke avond een gastoptreden zijn van een cabaretier die zijn sporen in het theater al verdiend heeft. Naast deze drie dagen in de Stadsschouwburg Groningen heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival nog meer te bieden. Zo is er voorafgaand aan het festival een uitgebreide try-out tour, afsluitend een even zo grote finalistentour.

Contact Groninger Studenten Cabaret Festival

Munnekeholm 10
9711 JA Groningen

Website: https://www.gscf.nl/

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.