Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Groninger Studenten Alpen Club (bergsport)

De GSAC staat voor Groninger Studenten Alpenclub. We richten ons op sportklimmen, alpineren, (tour)skiën en snowboarden, ijsklimmen, boulderen en alles wat je maar in de alpen kunt doen! We hebben zo'n 300 leden (inclusief donateurs) en 15 commissies waar je actief in kunt worden!

Introductieperiode

Elk jaar worden er in september weer veel nieuwe leden lid, en deze nemen dan deel aan de introperiode! Er wordt hard geklommen in deze periode en introleden volgen allemaal een introcursus waarin de veiligheid bij het klimmen bijgebracht wordt, maar er is ook een groot eindfeest, een BBQ, een inkoopavond waar nieuwe leden goedkoop hun materiaal in kunnen slaan en vele andere leuke activiteiten!

Klimweekenden

De GSAC organiseert het hele voor- en najaar klimweekenden. In het najaar zijn ook de introductie-weekenden voor de nieuwe leden. Tijdens de klimweekenden wordt er met 9 mensen naar België, Duitsland en/of Frankrijk gereden en wordt er buiten geklommen in de rotsen. Dit staat garant voor veel klimplezier en gezelligheid.

Activiteiten GSAC

Elke 2e donderdag van de maand is er de ToeterBorrel in café de Toeter. Leden komen bijeen om hun spannende klimverhalen met elkaar te delen of om elkaar foto's te laten zien van de afgelopen wintersportvakantie op het grote diascherm! Ook zijn we vaak te vinden in café de Bres. Daarnaast wordt er het hele jaar op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag op de klimmuur bij de ACLO geklommen. Hier worden ook klimwedstrijden en cursussen georganiseerd.

Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een nieuwjaarsdiner. In het voorjaar kan je deelnemen aan de winteractiviteiten die worden georganiseerd door de NSAC (het overkoepelende orgaan van alle SAC's). De NSAC organiseert vakantieweken en cursussen voor toerskien en toursnowboarden. De GSAC organiseert zelf ook een erg vette wintersportweek!

Hoogtepunt van het vroege voorjaar is natuurlijk de Dies Natalis. De GSAC viert dan dat ze een jaartje ouder is, en andere SAC's reizen af naar het hoge noorden om ons te feliciteren.

Later in het voorjaar worden veel leden besmet met het hardloop-virus. Elk jaar wordt deelgenomen aan de Bata44race, meestal onder de schuilnaam RugSAC. Voor wie nog meer wil lopen, niet bang is van modder en van een beetje afwisseling houdt, is het ook mogelijk aan survival wedstrijden mee te doen. Het voorjaar is ook de tijd waarin de plannen voor de zomer worden gemaakt. De GSAC- alpenweek en de GSAC-sportklimweek wordt gepland, klimmaatjes worden gezocht en de cursisten voor een zomercursus trainen nog een beetje harder (dat is tenminste de bedoeling). Pasen en Pinksteren worden meestal in Fontainebleau doorgebracht, het bouldergebied vlak bij Parijs.

Vlak voor de zomer is er de traditionele MuurBBQ waar afspraken kunnen worden gemaakt voor het maken van tochten in de vakantie. 's Zomers wordt er natuurlijk ook geklommen! In de zomermaanden gaan de GSACers naar de alpen- en/of sportklimweek. In de zomer worden er ook alpinecursussen (C1, C2 Alpien Rots en C2 Hoog Alpien) georganiseerd door de NSAC.

Lid worden bij Groninger Studenten Alpenclub

Lijkt het je leuk om samen met ons te klimmen, boulderen, borrelen, op vakantie te gaan, etc.. Word dan nu lid van de GSAC!

Contact G.S.A.C.

Blauwborgje 16
9747 AC Groningen

bestuur@gsac.nl
www.gsac.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.