Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Groninger Studenten Roeivereniging Aegir (roeien)

De G.S.R. Aegir is sinds 1878 dé studentenroeivereniging van Groningen. Aegir biedt je de mogelijkheid om op hoog niveau te trainen en uiteindelijk zelfs de Olympische Spelen te halen, maar is ook een vereniging waar het studentenleven hoog in het vaandel staat. Er zijn meerdere commissies, disputen en Aegir-huizen. Met 600 actieve leden is er altijd wel wat te beleven. Door de grote verscheidenheid aan leden leer je naast je studie veel verschillende mensen kennen. Een grote sociale kring helpt je om je thuis te voelen in je nieuwe stad. 

Sporten en studeren

Op Aegir staat sport centraal. Er wordt hard getraind en veel geroeid. Dit heeft een positieve weerslag op de rest van je studentenleven. Omdat je op Aegir door hard roeien en veel trainen met je ploeg, leert wat discipline en structuur is, wordt hard werken voor jou geen probleem. Nu kun je al die uren in de UB ook gemakkelijk aan!

Commissies Aegir

Op Aegir hebben we zo'n 40 commissies en zo'n 300 commissieplekken! Door actief te worden in een commissie leer je niet alleen veel, het staat ook goed op je CV én het is heel gezellig. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om ...

  • een wedstrijd te organiseren (bv. Hel van het Noorden, Bommen Bootrace)
  • evenementen en feesten te organiseren (bv. Aegir +, Wintersportcommissie)
  • je bezig te houden met de introductieperiode, (bv.BLIK en LenteBLIK)
  • grafisch bezig te zijn (bv. Almanakcommissie, kalendercommissie, PRcie)
  • een doorlopende commissie te doen (bv. Barcie, Kookcie)
  • EN NOG VEEL MEER!

Disputen GSR Aegir

Naast Commissies heeft Aegir ook een aantal disputen. Voor zowel competitieroeiers (Zwaarst & Aeva), wedstrijdroeiers (Zwarte Jassen & RAN), als een combinatie van beiden (Filia). Na de introductieperiodes begint het vragen voor de disputen. Een dispuut bestaat uit meerdere jaarlagen, in tegenstelling tot je ploeg. Disputen hebben een dispuutsavond, roeien wedstrijden, gaan gezellig drinken en ondernemen nog veel meer leuke activiteiten.

Aegirhuizen

Naast commissies en disputen zijn er ook Aegirhuizen, waar je vrienden voor het leven maakt. Er zijn zowel meiden, als jongenshuizen, maar ook wedstrijdhuizen en competitiehuizen. Het hele jaar is rust en regelmaat de norm in wedstrijdhuizen, maar zomers is er net zoveel gekkigheid als in competitiehuizen. Meestal woon je met meerdere jaarlagen, waardoor je de vereniging snel leert kennen.

Contact Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Stockholmstraat 10 
9723 BC Groningen 

abactis@gsraegir.nl
www.gsraegir.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.