Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Groninger Studenten Tennis Club (tennis)

De G.S.T.C. is geboren in 1932 en is daarmee de oudste studenten tennisvereniging van Nederland. De G.S.T.C. heeft een hoop tradities die we elke dag nog tegen komen. Zo wordt nog steeds elk jaar het Open Toernooi georganiseerd dat in 1936 is geïntroduceerd. Er wordt sinds de jaren 70 ieder jaar poffertjes gegeten op de meikermis wat sinds een aantal jaar wordt gecombineerd met de “Nacht der G.S.T.C.”.

Meer dan alleen tennis

Daarnaast is de G.S.T.C. de trendzetter van het supporteren van de Davis Cup en zijn we sinds 1992 o.a. afgereisd naar Mexico, Spanje en Tsjechië. Elk jaar is er een borrel voor reünisten om de oude tijden te laten herleven. Ook wordt er eens in de zoveel tijd een oud-hout toernooi gespeeld om het tennissen met oude rackets niet te verleren.

Netwerk GSTC

De G.S.T.C. heeft een ledenaantal van 300 en is als subvereniging van Vindicat Atque Polit dé gelegenheid om een hoop nieuwe mensen te leren kennen. De G.S.T.C. steekt boven alle andere verenigingen uit wat betreft gezelligheid, creativiteit en gekkigheid. Een voorbeeld hiervan is de “Ludicie” die ervoor heeft gezorgd dat er afgelopen competitie 3 parachutes in Rood en Witte kleuren op de banen zijn geland.

Contact G.S.T.C.

Blauwborgje 16
9747 AC Groningen

praeses@gstc.nl
www.gstc.nl

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.