Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Groninger Studentenbond (Studentenrecht)

De Groninger Studentenbond is een vereniging die zich inzet voor de belangen van studenten in Groningen. Of het nu om huisvesting in Groningen gaat, hoe jij naar college komt, met de fiets of met de bus, of de kwaliteit van onderwijs, de GSb komt voor je op! Dit doen wij bijvoorbeeld door aan tafel te zitten met de Gemeente over huisvesting, met de studentenmedezeggenschap over onderwijs of met het OV-bureau over bereikbaarheid. Zo hebben wij bijvoorbeeld het Meldpunt Ongewenst Verhuurderschap gelanceerd in 2016, in samenwerking met de Gemeente!

Rechtshulp aan studenten

Daarnaast biedt de GSb gratis rechtshulp aan aan studenten, die bijvoorbeeld problemen hebben met hun huisbaas, een meningsverschil met een scriptiebegeleider of een (negatief) BSA hebben gekregen. Het Juridisch Steunpunt en Huurteam geven advies en kunnen eventueel bemiddelen. Het Huurteam voert tevens gratis huurchecks uit om te bepalen of je teveel huur betaalt.

Maar wat doen we nu precies?

De taken van de GSb zijn erg breed, zo organiseren we bijvoorbeeld een demonstratie tegen het leenstelsel, stellen een kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen of medezeggenschapsraadsverkiezingen op RUG/Hanze op. Daarnaast verstrekken we ook relevante informatie voor studenten, bijvoorbeeld in de vorm van het Kamerboek. Zo weet jij wat je rechten zijn als huurder!

Contact Groningen Studentenbond

Oude Kijk in ’t Jatstraat 39 (Kamer 201)
9712 EB Groningen

Voor juridische vragen:

steunpunt@groningerstudentenbond.nl

huurteam@groningerstudentenbond.nl

www.groningerstudentenbond.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.