Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
G.S.B.C. AMOR (badminton)

GSBC AMOR staat voor Groninger Studenten Badminton Club “Alles Met Ons Racket”, en is de enige studenten-badminton vereniging in Groningen. Daarnaast is het een van de grootste badminton-verenigingen van Noord-Nederland. Gemiddeld heeft GSBC AMOR per jaar 110 leden, die twee keer per week kunnen trainen: op de dinsdagavond en op vrijdag in de namiddag.

Het speelniveau is zo divers als je je maar kan bedenken: van de hoogste landelijke competitie-niveaus tot de lagere regionale klassen, en natuurlijk puur recreatieve spelers. 4 van de huidige competitieteams spelen op landelijke niveau; de andere 4 teams spelen op regionaal niveau. Daarnaast kunnen AMORianen ook deelnemen badmintontoernooien die georganiseerd worden door andere badmintonverenigingen. GSBC AMOR kent zes trainingsgroepen variërend in spelniveau, zodat iedereen op het niveau kan spelen en trainen dat hij/zij wil.

Wie doet wat bij GSBC AMOR?

De dagelijkse gang van zaken bij GSBC AMOR wordt geregeld door het bestuur en een groot aantal commissies. Het bestuur kent vijf functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, technisch lid, en externe betrekkingen. Het huidige bestuur kan gevonden worden onder het kopje “Over AMOR” > “Bestuur”. Net als vele andere studentenverenigingen kent ook GSBC AMOR vele commissies, welke gevonden kunnen worden onder het kopje “Over AMOR” > “Commissies”. De commissies zijn de perfecte mogelijkheid om met clubgenoten op een gezellige manier een steentje bij te dragen aan de club. Naast het bestuur en het grote aantal commissies is er ook nog Stichting Amor-Toernooi, welke zich bezig houdt met de organisatie van twee grote toernooien.

Evenementen en activiteiten

Wat is een studentenvereniging zonder evenementen? Ook bij GSBC AMOR ontbreekt de gezelligheid niet, en daarom worden er het hele jaar door evenementen georganiseerd die de perfecte gelegenheid zijn om ook buiten de sporthal verbonden te blijven met GSBC AMOR.

Elke eerste woensdag van de maand vindt er een borrel plaats in onze stamkroeg Café Tante Truus, en de Promocommissie zorgt voor de thema’s/activiteiten van deze borrels. Daarnaast worden er meerdere etentjes georganiseerd, waaronder het Dies-etentje, Kerstdiner, en afsluitend-seizoens-etentje. Andere activiteiten zijn spelletjesavonden, het Trainingskamp om het seizoen weer fit te beginnen, en het Schierweekend, waarbij we met de club een weekend weg gaan (niet perse naar Schiermonnikoog zoals de naam doet vermoeden). Voor alle actieve leden organiseert het Bestuur aan het eind van het seizoen verder nog de Actieve Leden Dag.

Naast al deze minder badminton-gerelateerde evenementen organiseert Stichting Amor-Toernooi jaarlijks twee grote badmintontoernooien. Het BOOT (Buitengewoon Ongeorganiseerd en Onverantwoord Toernooi) vind begin september plaats om het seizoen sportief en gezellig te beginnen. Het AMOR-toernooi vind in februari plaats, en maakt sinds dit seizoen deel uit van het Master-circuit, wat inhoudt dat het tot de belangrijkste en grootste badmintontoernooien van Nederland behoort en vele nationale topspelers naar Groningen brengt.

Lid worden

Ben je geïnteresseerd geraakt in GSBC AMOR en wil je meer informatie over de club? Dan kun je ons mailen of een van de bestuursleden benaderen. 

Contact Groninger Studenten Badminton Club “Alles Met Ons Racket”

Sportcentrum Rijksuniversiteit Groningen & Hanzehogeschool
Blauwborgje 16
9747 AC Groningen

info@gsbamor.nl
www.gsbcamor.nl
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.