Skip to main content
G.S.R. De Rijclub (paardrijden)

Wil je één PK bedwingen, comfortabel zittend op lederen bekleding tijdens het beoefenen van de meest edele sport? Dat kan bij G.S.R. de Rijclub!

Wij hebben dan ook een zeer rijke geschiedenis die we graag levend houden. Naast vele tradities, heeft de Rijclub een uniek karakter: wij zijn er voor de student die lekker wil sporten, maar graag zelf bepaalt wanneer en hoe vaak. Hierin onderscheiden wij ons van andere rijverenigingen, waar de lessen een verplicht karakter hebben. Wij realiseren ons ook dat de studie, een bijbaan en een sociaal leven veel tijd in beslag nemen!

Voor alle niveaus

Bij de Rijclub zijn alle niveaus welkom, van zo groen als gras tot de echte springcracks. Regelmatig organiseren we dressuur- en springlessen, lange buitenritten en andere activiteiten. Denk hierbij aan de jaarlijkse Hubertusrit, een jachtrit waar zo'n 200 paarden in meelopen, of de Sinterklaasintocht door de Groninger binnenstad, waar de leden van de Rijclub als zijn edelen de Sint begeleiden.

Gezelligheid voorop

Gezelligheid staat bij ons voorop en onze leden trekken er regelmatig samen op uit. Zo zijn we te vinden op keuringen en evenementen als de Military in Boekelo en Jumping Amsterdam, maar natuurlijk ook gewoon in de stad, voor een drankje en een dansje!

Contact G.S.R. De Rijclub

Grote Markt 27
9712 HS Groningen

rijclub@hotmail.com
vindicat.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.