Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
G.S.S.V. Tjas (schaatsen)

Bij Tjas kan iedereen sporten. Het maakt niet uit van welk niveau je bent of hoe vaak je wilt sporten, er is altijd wel een training die bij je past! Zo heeft Tjas zowel in de winter- als zomer een uitgebreid aanbod om te kunnen trainen. Even alles op een rijtje:

Winter en zomer trainingsaanbod

In de winter zijn er drie verschillende schaatsgroepen; leergroepen, trainingsgroepen en hardrijders met elk hun eigen niveaus.

Schaats je in de leergroep, dan schaats je één tot twee keer per week (je kunt kiezen) op de speciale Tjas-uren. Je wordt ingedeeld naar je schaatsniveau en de trainers doen hun uiterste best om jou beter te leren schaatsen. Het is daarom van belang dat je ook daadwerkelijk elke training komt. 

In de trainingsgroep trainen de schaatsers van Tjas met meer ervaring. Technisch wordt prima tot goed gereden en op hoger tempo getraind. De techniek wordt verder verfijnd en er wordt gewerkt aan de conditie. De aanpak is trainingsgericht en het doel is om sneller en mooier te kunnen schaatsen en af en toe tot altijd gewoon lekker te komen trainen. 

In de hardrijdersgroep trainen de schaatsers van Tjas met meer ervaring en daarnaast wedstrijden willen rijden. Er wordt technisch goed gereden en op een hoog tempo getraind. De techniek wordt verder verfijnd en er wordt gewerkt aan de conditie. 

Naast de wekelijkse trainingen wordt er in december een winterreis naar Collalbo, Italië, georganiseerd. Hier kan je schaatsen op een echte buitenbaan of skiën/boarden op de nabijgelegen pistes.  

Waar de winter stopt, gaat Tjas verder. Direct na het sluiten van de ijsbaan beginnen bij Tjas de zomertrainingen. Alle zomertrainingen zijn zo veel mogelijk op verschillend niveau, zodat iedereen lekker kan blijven trainen. In aanloop naar de Batavierenrace en de Lauwersloop kan je het hardlopen eindelijk eens goed onder de knie krijgen. Ook wielrennen kan bij Tjas. Met als hoogtepunt natuurlijk het Ardennenweekend in mei. Daarnaast biedt Tjas schaats-specifieke droogtrainingen, waarmee je je optimaal kunt voorbereiden op een nieuw winterseizoen. Naast de verschillende vaste trainingen worden er clinics georganiseerd, bijvoorbeeld skeelerclinics.

Wedstrijden

Tjas organiseert zowel in de winter als in de zomer wedstrijden. De WedCie organiseert vier schaatswedstrijden in de winter, en vijf wielerwedstrijden in de zomer. Daarnaast organiseert de LoopCie minstens vier hardloopwedstrijden, en bereidt alle Tjassers voor op de Batavierenrace en de Lauwersloop. Daarnaast kunnen alle Tjassers meedoen aan Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK's) en Inter-Universitaire Toernooien (IUT's). Deze worden georganiseerd door alle studenten schaatsverenigingen over heel Nederland. 

Lid worden bij Tjas

Bij G.S.S.V. Tjas kan je voor €39,- per jaar twee keer in de week komen schaatsen. In de zomer trainen we ook door; twee keer in de week kan je komen droogtrainen, dit zijn schaats specifieke oefeningen in combinatie met hardlooptraining. Daarnaast geven we ook fietstrainingen in de zomer, geschikt voor elk niveau fietser.

We borrelen elke week samen in Café de Walrus, reizen we samen elk jaar af naar de Ardennen en Italië en nog vééél meer… 

Als eerstejaars bij Tjas kan je deelnemen aan een introductieperiode, waarin je in een Tjasgezin wordt geplaatst waarmee je naar alle intro activiteiten kunt. Hou deze pagina in de gaten voor alle updates over de introductieperiode!

Contact G.S.S.V. Tjas

Cafe de Walrus, Pelsterstraat 27
9711 KH Groningen

info@tjas.nl
www.tjas.nl

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.