Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
G.S.T.V. Tritanium (triatlon)

Er zijn onder de studenten veel aanhangers van duursporten (zwemmen, hardlopen, fietsen, schaatsen, roeien) wat duidelijk terug te zien is in het aantal verenigingen in die sporten. Onze nieuwe leden zijn/waren vaak al lid van een andere duursport-vereniging en willen iets anders doen of meer. Natuurlijk stromen mensen die tijdens de middelbare school aan triathlon deden haast automatisch door naar onze vereniging. Daarnaast worden er ook steeds meer mensen lid die nog geen triathlon/duursport verleden hebben. Instromen kan elk moment van het jaar,.

Waarom juist triathlon 

Soms ontdek je triatlon bij toeval, doordat je aan zowel hardlopen en zwemmen doet en er nooit bij stil hebt gestaan om dat bij één vereniging te zoeken. Of dat je merkt dat je een andere uitdaging zoekt dan maar 1 van de sporten en dus meerdere sporten wilt combineren. De meest genoemde redenen om aan triathlon te beginnen zijn deze:

Triathlon is een bikkel-sport, een enorme uitdaging

Mensen die net beginnen met triathlon, leren omgaan met de frustratie dat niet alles vanzelf gaat. Maar na een jaar, is het bewijs er dat er veel vooruitgang is. Sporten geeft een goed gevoel, je zelfbeeld wordt beter, je doorzettingsvermogen gaat vooruit en dit merk je ook tijdens je studie. Je traint wel minimaal 3 keer in de week, maar dat gaat er gewoon bij horen.

Elke dag/week dezelfde sport uitoefenen gaat vervelen

Je doet bij triatlon 3 verschillende sporten. Als je dan in een van de sporten even een dagje geen zin hebt, dan kan je altijd nog die andere sport doen. Daarnaast is het ook handig dat als je geblesseerd bent aan bijvoorbeeld scheenbeen en niet meer kunt hardlopen, dan kan je meer tijd gaan stoppen in het zwemmen.

Het is verslavend

Zoals boven al wordt uitgelegd, wordt de lat voor jezelf automatisch hoger gelegd. Dit kunnen volhouden door het gewoon te blijven doen geeft een enorme kick en dan... ben je verslaafd. En dat maakt triathlon de gezondste verslaving die er is! Vreemd genoeg is het aantal verslavingsgevallen bij triathlon procentueel hoger dan bij andere sporten.

Je concentratie wordt beter

Je kan na een avondje sporten 's avonds ook meer je kop bij je studie houden, dus een extreme tentamenleerdag is 's ochtends in de UB, tussen de middag banen trekken in het zwembad, 's middags weer in de UB, 's avonds hardlopen of fietsen en dan tot 23 uur weer studeren. Vreemd genoeg laad je dus psychisch op door jezelf fysiek af te matten.

Triatlon is  altijd een uitdaging. Het is een geweldig gevoel als je een triathlon-wedstrijd uitloopt. Er is veel ruimte binnen Tritanium om op recreatieve wijze te trainen, maar je traint dan ook 3 keer in de week, eenvoudig omdat je een avond fietst, een avond hardloopt en een avond zwemt. 
Er wordt een aclo-cursus gegeven, waar in 10 weken getraind wordt voor een 1/8ste triathlon. Wij dagen je uit!

Meetrainen en kennismaken

Kijken en vooral meedoen, kan natuurlijk altijd. Train gewoon eens een tijdje met ons mee en zie of het je bevalt. Geen verplichtingen, wel sport-plezier.
In het menu bij 'trainingen' staan de tijden en plaatsen, waar getraind kan worden. Kom gewoon langs, of mail/bel iemand van het bestuur met je vragen. Als je een paar keer hebt meegetraind en hebt besloten om lid te worden van G.S.T.V. Tritanium kan je het online Inschrijfformulier invullen en verzenden.

Contact Groninger Studenten Triathlon Vereniging

Blauwborgje 16
9747 AC Groningen

secretaris@tritanium.nl
www.tritanium.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.