Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
G.S.Z.C. De Walvisch (Waterpolo)

In 1933 is waterpolovereniging G.S.Z.C. De Walvisch ontstaan uit het Groninger Studentencorps Vindicat Atque Polit. We zijn daarmee de enige corporale studentenwaterpolovereniging in Nederland. De gebruiken, oftewel ‘mores’ van de vereniging zijn historisch gezien dan ook op die van Vindicat gebaseerd, al heeft de vereniging zich de afgelopen 80 jaar een unieke stijl en sfeer eigen gemaakt.

Drank, list en conditie

De mores van onze vereniging berusten op ons drieluik: Drank, list en conditie. De sfeer en gedragingen in de vereniging worden hierdoor duidelijk beïnvloed. We lichten dit hieronder graag toe.

Drank

Een belangrijke factor in het leven van een Walvischer is sociaal verkeer. Het moederdier, zoals we onze vereniging noemen, staat erom bekend het zeer te waarderen als haar leden zich regelmatig durven laten gaan. Wij maken daarbij graag gebruik van de sociale olie die bekend staat als drank. Veel memorabele momenten en ludieke acties zijn hieruit voortgevloeid, al mag u uiteraard zelf invullen wat u hiermee doet. Het moederdier houdt van het leven, “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” wordt bij ons dus graag omgekeerd.

List

Binnen De Walvisch hechten wij veel waarde aan list. Voor een listig persoon is het leven een stuk interessanter en zijn de uitdagingen die daarmee gepaard gaan kinderspel. Mocht uw listigheid nog een onderontwikkelde eigenschap zijn, treur dan vooral niet. Lidmaatschap van De Walvisch doet de zo nodige list in u gegarandeerd ontwikkelen tot een eigenschap waar u nog vele jaren plezier van zult hebben.

Conditie

Ook conditie is bij ons belangrijk. Op de hogere waterpoloniveaus is het goed ontwikkeld, in de lagere regionen van de competitie wordt de conditie vooral in de kroeg geuit. Hoe dan ook, net als Drank en List zal conditie bij De Walvisch voldoende aandacht krijgen.

Meetrainen met De Walvisch

Wil je kennis maken met G.S.Z.C. De Walvisch, dan is het mogelijk om een keer mee te trainen. Kijk op onze website bij 'trainingen' voor tijden en locatie.

Contact Groninger Studenten Zwemclub De Walvisch

Oostersingel 7a
9713 EW Groningen

info@gszcdewalvisch.nl
www.gszcdewalvisch.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.