Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Ichthus Groningen (christelijk)

Wij zijn Ichthus Groningen, een christelijke studentenvereniging van ongeveer 130 leden. Niet supergroot, maar precies groot genoeg. Hierdoor ken je ongeveer iedereen in de vereniging, maar zijn wij wel groot genoeg om grote en toffe activiteiten te organiseren. Wat Ichthus verder bijzonder maakt, is ons open en gemoedelijke karakter, maar vooral ook de diversiteit in leden en kerkstromingen. Zo is het doel van Ichthus Groningen vastgelegd in het Mission Statement:

Ichthus is:

  • Ontdekken van Gods Woord als leidraad voor je leven
  • Ontdekken van je positie in kerk en maatschappij
  • Ontwikkelen van gaven en talenten
  • Ontwikkelen van een verantwoorde visie op de relatie geloof en wetenschap
  • Ontmoeten van christenen van verschillende achtergronden
  • Ontmoeten van niet-christenen om van God te getuigen
  • Opbouwen van vriendschappen
  • Opbouwen van elkaar om helemaal voor God te leven!

Ichthus is Studentenleven met God.

Dit alles valt samen met onze activiteiten. Zo heb je wekelijks een kringavond waar je samen met 6 à 7 leden samenkomt. Je eet eerst gezellig samen en daarna wordt de avond gevuld met een Bijbelstudie of soms een andere invulling. Verder kun je elke donderdagavond naar de borrel komen waar vaak een gezamenlijke activiteit aan vooraf gaat.

Ichthus is een verrijking van je geloofs- en studentenleven. Dankzij kring blijf je actief bezig met je geloof en door de leden doe je nieuwe inzichten op. Ichthus is ook een plek waar je jezelf op persoonlijk gebied kun ontwikkelen. Het doen van een commissie zorgt voor nieuwe uitdagingen en leermogelijkheden. Door de grootte van de vereniging is het makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen op te doen bij de verschillende activiteiten.

Wil je meer informatie over Ichthus Groningen? Kijk dan op icht.nl, Facebook, Instagram of stuur een mail naar info@icht.nl.

Contact Ichthus Groningen

Ichthus Groningen
Postbus 2148
9704 CC Groningen

info@icht.nl
icht.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.