Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Lacrosse Groningen Gladiators (lacrosse)

Oh lacrosse bedoel je! Vlinders vangen, kwallen vissen, dat netje van ons kan het allemaal. Multifunctioneel zo een lacrosse stick, maar met name bedoelt om een van de snelst opkomende sporten in Nederland te spelen. Lacrosse in het kort: het is een snelle, tactische en technische teamsport. Het is een combinatie van bekende sporten zoals basketbal en American football. Vaak wordt er ook wel gezegd dat lacrosse een soort hockey in de lucht is.

Meer dan alleen lacrosse

De studentensportvereniging Lacrosse Groningen Gladiators is opgericht in 2003. Er zijn teams die deelnemen aan de nationale competitie en (inter)nationale toernooien. Naast intensief sporten houden de Gladiators ook van gezelligheid. En gezelligheid heeft de vereniging absoluut te bieden! Zo zijn er twee borrels per maand en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het jaarlijks Schierkamp op Schiermonnikoog is daar een van, een weekend met non stop gezelligheid en lacrosse! Of wat dacht je van een gemixte training, waar de dames eindelijk een keer fysiek te keer kunnen gaan en de mannen nauwelijks ballen kunnen vangen, omdat ze ineens bijna geen vangnet hebben. Om het jaar af te sluiten vindt er een feestelijk gala plaats.

Meetrainen met de Groningen Gladiators

Wil je een keer meetrainen, of heb je vragen over Lacrosse of de Groningen Gladiators? Stuur een mailtje naar info@lacrossegroningen.nl

Je mag ook altijd langskomen tijdens een training. Wij zijn elke maandag en woensdag te vinden op de kunstgrasvelden (hockey) van de ACLO op het Zernike-complex (zie kaart). De trainingstijden staan hier beschreven:

Maandag:
Dames 20:00 – 22:00
Heren 20:00 – 22:00

Woensdag:
Dames 20:00 – 22:00
Heren 20:00 – 22:00

Contact Lacrosse Groningen Gladiators

Blauwborgje 16
9747 AC Groningen

info@lacrossegroningen.nl
www.lacrossegroningen.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.