Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Mattenkloppers (Jiu jitsu, judo, karate...)

De Groninger Studenten Budo Vereniging de Mattekloppers is een studentensportvereniging waar jiu jitsu, judo, karate en systema beoefend worden. Vooral op judogebied zijn de Mattekloppers bekend, met bijvoorbeeld in het verleden deelname aan de Olympische Spelen.

De Mattekloppers is aangesloten bij de ACLO en bestaat sinds 1968. In principe staat het lidmaatschap alleen open voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool.

Onbeperkt trainen

Of je nu wilt trainen ter ontspanning, voor wedstrijden of puur zelfverdediging, voor al deze zaken kun je bij ons terecht. Als je eenmaal lid bent van de Mattekloppers, mag je zoveel trainen als je wilt, bij elke tak van sport.

Voor gevorderden en starters

Als je reeds enige ervaring met vechtsporten hebt, kun je altijd twee keer vrijblijvend meetrainen, om te zien of het iets voor je is. Voor nadere info kun je altijd de docenten aanspreken of contact opnemen met het bestuur.

Nog geen ervaring? Dat is geen enkel probleem, aangezien bijna elke tak van sport regelmatig cursussen geeft. Daarvoor kun je je opgeven op de site van de ACLO. Je bent uiteraard ook welkom op een gewone training!

Sociale activiteiten GSBV de Mattekloppers

Uiteraard doen we meer dan sporten alleen. Naast de trainingen worden er regelmatig sociale activiteiten georganiseerd. Te denken valt aan het Algemeen Ledenweekend, uitjes, borrels enz. enz. Hierover wordt uitgebreid verslag gedaan in het beruchte roddelorgaan ‘De Klopgeest’. Hierin kun je zowel serieuze vechtsportzaken bespreken, als onzin uitkramen over de “5 step death blow” of je problemen met de 2 kubieke meter afwas in je keuken.

Lid worden

Dus je bent tot het inzicht gekomen dat judo, ju jitsu, karate en systema inderdaad de beste sporten van de wereld zijn en dat de Mattekloppers de meest geschikte vereniging is om bij te trainen? Vraag je sensei/trainer of je commissaris om een inschrijfformulier, of download het forumulier op onze website. Lever het formulier in bij je commissaris, of leg het in het postvakje van de Mattekloppers. 

Contact Groninger Studenten Budovereniging de Mattekloppers

Blauwborgje 16
9747 AC Groningen

voorzitter@mattekloppers.nl
www.mattekloppers.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.