Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
ODIOM

ODIOM is de studieverenging van de opleidingen Pedagogische en Onderwijswetenschappen, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB) en de schakelopleiding van Pedagogiek (SPO) aan de Rijksuniversiteit Groningen. ODIOM heeft ruim 600 leden verspreid over de verschillende jaarlagen van deze opleidingen.

Wat bieden wij aan?

Onze studievereniging heeft als doel om studenten voor te bereiden op het werkveld, maar ook om hen sociale contacten te laten opbouwen. Zo bieden wij zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten aan. Het motto van ODIOM is dan ook: ‘Waar je studie eindigt, gaat ODIOM verder!’

Actief lid worden

Je kunt bij ODIOM bovendien actief lid worden door plaats te nemen in een van de zeventien verschillende commissies en jaarvertegenwoordigingen. Op die manier kun je activiteiten organiseren voor de vereniging, maar ook een sociaal netwerk opbouwen. Wij hebben onder andere een Activiteitencommissie, Carrièrecommissie, Benefietcommissie, Buitenlandse excursiecommissie en Feestcommissie. Meer informatie over de verschillende commissies vind je op onze site!

Introductietijd

Elk jaar wordt er in het weekend voorafgaand aan de eerste collegeweek een introductiekamp georganiseerd voor alle aankomende eerstejaarsstudenten van Pedagogische Wetenschappen en de AOLB. Wegens het coronavirus gaat dit kamp komend studiejaar helaas niet door in dit geplande weekend. Houd voor meer informatie hierover de social media van ODIOM in de gaten.

De Warming Up Periode (WUP), die normaal wordt georganiseerd in de drie weken na het introductiekamp, zal ook een andere invulling krijgen. Het doel van deze periode blijft hetzelfde: het leren kennen van je medestudenten, de studievereniging en Groningen. Je wordt ingedeeld in een groepje samen met jaargenoten en daarmee doe je allerlei leuke, afwisselende activiteiten. Je groepje wordt begeleid door actieve leden van ODIOM die je van alles kunnen vertellen over de studie, je studententijd en onze studievereniging. Houd ook voor alle ontwikkelingen over de WUP onze social media in de gaten!

Contact Studievereniging Odiom

Studievereniging ODIOM
Grote Rozenstraat 38 – kamer 0003
9712 TJ Groningen

Telefoon: 050 363 65 38
Website: odiom.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.