Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
R.K.S.V. Albertus Magnus

De Rooms-katholieke Studentenvereniging Albertus Magnus, kortweg Albertus, is een algemene studentenvereniging in Groningen. De Vereniging is opgericht op 14 december 1896, en vernoemd naar de middeleeuwse wetenschapper Albertus Magnus (ca. 1200-1280). De lijfspreuk van de Vereniging luidt: Non Scholae Sed Vitae, men leeft niet om te leren, maar leert om te leven.

Grootste studentenvereniging van Groningen

Met 2400 leden is de Vereniging de grootste studentenvereniging van Groningen en de tweede studentenvereniging van Nederland. De Sociëteit “Ons Eigen Huis”, is gevestigd aan de Brugstraat in het centrum van Groningen en is een prachtig Rijksmonument. Als traditionele Vereniging heeft Albertus een verplichte introductietijd waarin de toekomstige leden kennis maken met de mores en tradities van de Vereniging. De Vereniging heeft zitting in de overkoepelende organisatie van studentenverenigingen in Groningen, de Contractus. Waar ook jaarlijkse activiteiten mee worden georganiseerd.

Grote feesten en evenementen

Elk jaar hebben wij bij Albertus een vast aantal grote evenementen! Zo vieren we tijdens Diës, een driedaags feest, de verjaardag van onze Vereniging. We hebben dan een winter borrel op ons dakterras! Ook hebben we ons jaarlijkse feest Vierus, hierbij wordt het hele pand onherkenbaar gemaakt in het thema van dat jaar en vieren we 4 dagen lang een groot feest met grote artiesten. In de zomer hebben we evenementen als een gala of Magnufique, het festival van Albertus! Maar ook kan je je broertjes-en zusjes mee nemen tijdens de broertjes-en zusjesdag of je ouders de Vereniging laten zien op ouderdag! Als van oorsprong katholieke Vereniging is Albertus nog wel aangesloten bij het Aller Heiligen Convent. Waar jaarlijks het bekende AHC Songfestival door wordt georganiseerd, hét evenement waarbij Guus Meeuwis bekend is geworden. Verder speelt geloof bij Albertus niet meer een rol.

Verbanden bij Albertus

De Vereniging kent verschillende structuren. Elk lid komt in een jaarclub, bestaande uit 13 tot 17 jongens of meiden uit jouw jaar. Daarnaast telt de Vereniging 28 verschillende mannen, vrouwen en gemengde disputen, verschillend in leeftijd en karakter. Er bestaan verder onder Albertus verschillende subclubs en sportverenigingen en de Vereniging onderhoudt ook vele genootschappen, variërend van studiegenootschappen tot cultuurgenootschappen.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Albertus staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Je kan je ontwikkelen op allerlei manieren. Je kan een commissie gaan doen en een activiteit organiseren zoals een Ouderdag of een Duurzaamheidsdag. Daarnaast kan je ook in een musical spelen, gaan zingen of je inzetten voor het goede doel. Er is met 200 commissieplekken van alles mogelijk bij ons op de Vereniging!

Studie en Albertus

De primaire reden dat jij in Groningen komt studeren is voor je studie en dat vinden wij op Albertus om die reden van groot belang. Lid worden van een studentenvereniging is goed voor je studieresultaten. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat studenten die lid zijn vaker afstuderen. Bovendien ligt het gemiddelde van Albertianen die hun BSA halen, hoger dan het gemiddelde van studenten die hun BSA halen aan de RuG! Voor veel vakken worden tentamentrainingen en samenvattingen aangeboden, zodat iedere Albertiaan zo goed mogelijk zijn tentamenperiode doorkomt. Albertus houdt in de planning rekening met de tentamenperiodes. De mooiste feestjes en grote activiteiten worden altijd om de tentamenperiodes heen gepland en ook de openingstijden zijn anders in tentamenperiodes.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact R.K.S.V. Albertus Magnus

Brugstraat 8
9711 HX Groningen

Abactis@albertus.nl
albertus.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.