Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Rode Kruis Studentendesk Groningen

De Rode Kruis Studentendesk Groningen is de grootste desk van Nederland. Met meer dan 1100 vrijwilligers in ons bestand, 8 commissies, en talloze projecten en activiteiten is er altijd wel wat te doen!

Activiteiten Rode Kruis Studentendesk Groningen

  • Wij organiseren EHBO- cursussen
  • Gedurende het jaar komen er plaatsen vrij in 8 verschillende commissies. Je kan dan solliciteren voor de volgende commissies: Visio voorleescommissie I of II, Positive Images, Sinterklaas bestaat! of Brugklas bestaat!, Serious Request, You Are Beautiful, Projectcommissie, Jeugd-EHBO commissie en de Red Cross Week-commissie
  • Wij organiseren het hele jaar door verschillende kleine en grote projecten waarbij elke doelgroep aan bod komt! Onze lopende projecten zijn: TILVI (Taal Is Leuk Voor Iedereen) en Adopteer een Oma/Opa.
  • Ook organiseren we eenmalige projecten, zoals een voetbaltoernooi voor kinderen van speciaal onderwijs, een dagje uit voor de ouderen en een evenement om verstandelijk beperkten een leuke dag bezorgen.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, sollicitaties en meer? Houd onze Facebook-pagina in de gaten en meld je aan voor de vrijwilligersmail door een mailtje te sturen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Voor informatie over wat de commissies en projecten inhouden, wanneer ze beginnen, hoe lang ze duren etc. verwijzen we je graag door naar onze vernieuwde website!

Contact Rode Kruis Studentendesk Groningen

studentendeskgroningen@rodekruis.nl
www.studentendeskgroningen.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.