Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

A.G.S.R. Gyas (roeien)

Gyas is een unieke studentenvereniging. Een actieve studentensportvereniging met een bruisend verenigingsleven met feesten, borrels en Bootenhuyschmaaltijden.

De Groene Uilen-Moestasj

De Groene Uilen-Moestasj is de enige echte studenten basketbalvereniging in Groningen, ontstaan uit de fusie tussen De Groene Uilen en Moestasj in 2018.

De Parabool (korfbal)

G.S.K.V. De Parabool is dé studentenkorfbalvereniging van Groningen en tevens de hoogstspelende studentenclub in Nederland.

Deltaserat (mixed marial arts)

Deltaserat is established to promote the fighting system 'Mixed Martial Arts' to studentes in Groningen en surroundings

G.S.A.V. Vitalis (atletiek)

Vitalis is dé atletiekvereniging waar atletiekbeoefening wordt gecombineerd met gezelligheid! Met meer dan 160 leden zijn we de grootste studentenatletiekvereniging van Nederland

G.S.A.V.V. Forward (voetbal)

Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging Forward is een voetbalvereniging voor studenten in de stad Groningen. Het eerste elftal komt uit in de Derde klasse C

G.S.B.C. AMOR (badminton)

GSBC AMOR staat voor Groninger Studenten Badminton Club “Alles Met Ons Racket”, en is de enige studenten-badminton vereniging in Groningen.

G.S.B.V. Pugilicé (boksen)

G.S.B.V. Pugilice is een studenten boksvereniging. Bij Pugilice kun je drie keer in de week trainen, onder leiding van onze trainers

G.S.B.V. Tweeslag (beachvolleybal)

De eerste én enige beachvolleybalvereniging voor studenten. Wij bieden voor studenten beachvolleybal trainingen aan op alle niveaus, van beginner tot eredivisie.

G.S.D.C. Ad Fundum (duiken)

Groninger Studenten DuikClub Ad Fundum is een duikvereniging voor studenten uit de stad Groningen. Onze vereniging staat open voor iedereen die studeert

G.S.K.V. Northside Barbell (krachtsport)

G.S.K.V. Northside Barbell is dé studenten krachtsportvereniging van Groningen. Wij bieden je alle mogelijkheden om het maximale uit je lichaam te halen op het gebied van de krachtsport.

G.S.P.V. Parafrid (paardrijden)

De Groninger Studenten Paardrijvereniging Parafrid is de gezelligste vereniging voor diegenen die in hun studententijd willen (blijven) paardrijden.

G.S.R. De Rijclub (paardrijden)

Wil je één PK bedwingen, comfortabel zittend op lederen bekleding tijdens het beoefenen van de meest edele sport? Dat kan bij G.S.R. de Rijclub!

G.S.S.V Donar 1881 (schermen)

G.S.S.V. Donar 1881 is de studentenschermvereniging. We zijn een kleine, gezellige vereniging van rond de 20 leden, bestaande uit beginners en gevorderden.

G.S.S.V. Tjas (schaatsen)

Bij Tjas kan iedereen schaatsen. Het maakt niet uit van welk niveau je bent of hoe vaak je wilt sporten, er is altijd wel een training die bij je past!

G.S.T.V. Tritanium (triatlon)

Tritanium is een vereniging met 60 leden. Naast het hoge nationale niveau, is er ook veel ruimte voor gezelligheid en mensen die voor het eerst een triatlon willen doen.

G.S.V.V. Donitas (volleybal)

Donitas is de grootste studentenvolleybalvereniging van Nederland! Volop mogelijkheid om nog meer te leren dan alleen volleyballen. En bij Donitas beleef je de allermooiste feestjes!;

G.S.V.V. The Knickerbockers (voetbal)

Als grootste studenten voetbalvereniging van Noord-Nederland spelen er elke zaterdag 26 seniorenteams, waarvan acht damesteams.

G.S.W.C. The Bares (wakeboarden)

The Bares is een unieke vereniging. Als enige studenten waterski-vereniging van Nederland zijn wij dan ook trots om te zeggen: who cares? join the bares!!

G.S.W.V. Tandje Hoger (wielrennen)

De Groninger Studenten Wieler Vereniging Tandje Hoger is één van de grootste studentenwielerverenigingen van Nederland. Doe mee! Train mee!

G.S.Z.C. De Walvisch (Waterpolo)

We zijn de enige corporale studentenwaterpolovereniging in Nederland. Onstaan uit Vindicat, maar tegenwoordig met een unieke stijl en sfeer.

G.S.Z.V. De Golfbreker (zwemmen)

Ben je op zoek naar de gezelligste studentenzwemvereniging van Groningen? En wil je je zwemcarriére starten of voortzetten? Dan is G.S.Z.V. De Golfbreker wat voor jou!

GBD Calamari (duiken)

Hallo! Wat leuk dat je interesse hebt in duiken. Dat hebben wij namelijk ook! GBD Calamari is een studenten duikvereniging, welke zich richt op het onderwaterleven. Dus ben jij graag onderwater om rustig naar de voorbij zwemmende vissen, krabben of kwallen te kijken? Dan kan je bij ons zeker een buddy vinden!

Groninger Studenten Alpen Club (bergsport)

GSAC richt zich op sportklimmen, alpineren, (tour)skiën en snowboarden, ijsklimmen, boulderen en alles wat je maar in de alpen kunt doen!

Groninger Studenten Golf Club (golf)

De G.S.G.V. is de studenten golfvereniging van Groningen. Iedereen die aan de Hanze hogeschool of de Rijksuniversiteit Groningen studeert kan bij ons lid worden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.