Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Student en Stad

Student & Stad is een vereniging waarbij een iedere student (mbo, hbo en universitair) en young professional uit Groningen lid kan worden. Het bestuur van Student & Stad bepaalt de koers van de vereniging en organiseert allerlei ledenactiviteiten. Vanaf 2015 zullen er verschillende commissies tot stand komen en een steunfractie. Student & Stad heeft een fractie die actief deelneemt in de gemeenteraad van Groningen met twee zetels. Het bestuur organiseert maandelijkse borrels en verstuurd een nieuwsbrief naar al haar leden. Als je actief wilt worden bij Student & Stad zijn daar altijd mogelijkheden voor en kan je contact op nemen met het bestuur.

'Practice what you preach'

We zijn een lokale partij en daarom niet gebonden aan regels of richtlijnen van bovenaf. Dit betekent dat wij elk voorstel bekijken met een open blik. Dit maakt ons pragmatisch en constructief. Wij vinden dat jongeren de stad wat te bieden hebben. En in het kader van ‘practice what you preach‘ laten wij dat ook in de gemeenteraad zien. Onze raadsleden zijn jong en studeren vaak zelf nog maar er zijn ook veel starters bij onze partij actief. Om zoveel mogelijk jongeren een politieke ervaring te bieden, wisselen we bij Student en Stad door. Dat betekent dat onze raadsleden het stokje na twee jaar overdragen aan hun opvolgers.

Lijkt het jou wat om actief te worden bij onze partij? Stuur dan een mailtje.

Contact Student en Stad

Grote Markt 1
9712 HN Groningen

bestuur@studentenstad.nl
www.studentenstad.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.