Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Studenten Zeilvereniging Mayday (zeilen)

De Groninger studenten zeilvereniging Mayday is sinds 1994 de vereniging die het zeilen onder studenten bevordert. Mayday is een gezellige en vooral actieve studentenvereniging die zeilen op verschillende niveaus aanbiedt.

Mayday bestaat inmiddels uit rond de 270 leden. De vereniging is voor veel van hen een belangrijk onderdeel van hun sociale activiteiten. Vanuit de vereniging nemen veel leden deel aan wedstrijden door het hele land. Hoogtepunt van deze wedstrijden is de jaarlijks terugkerende MaydayMatch, het nationaal studenten kampioenschap matchracen, georganiseerd door Mayday.

Klipper 'Nicolaas Mulerius'

Sinds 2002 is Mayday de trotse eigenaar van het prachtige vlaggenschip van de Rijksuniversiteit Groningen, de klipper “Nicolaas Mulerius”, door de leden liefkozend de “Nico” genoemd. Dit schip doet dienst als onze sociëteit en wordt daarnaast gebruikt voor onze klipperopleiding. Ook varen we op hoog niveau mee met de klipper zeilwedstrijden. In verschillende weekenden worden ‘chillweekenden’ gehouden waarbij vaak de waddeneilanden worden aangedaan. Tijdens de zomervakantie worden opleidingsweken en zomerwaddenweken gehouden op de Nico.

J22 kajuitboot

Sinds juni 2012 is Mayday de trotse eigenaar van een J22, een kajuitboot van ruim 6,5 meter. Met de J wil Mayday haar wedstrijdactiviteiten vergroten. De wedstrijdteams varen door heel Nederland in zowel klasse- als ORC wedstrijden. Deze J22 is een klasse waarin ook vereniging uit Delft, Utrecht en Amsterdam varen.

Overige boten Mayday

Daarnaast beschikt de vereniging over zeven polyvalken en hebben wij de beschikking tot pico’s en lasers. Dit deel van de vloot ligt bij de vereniging watersport “De Twee Provincien”. De valken worden gebruikt voor zeilinstructie, wedstrijdtraining, wedstrijden en verhuur. Twee keer per jaar wordt er een zeilcursus gegeven in de valken en de Lasers/pico’s, waarbij de leden een CWO diploma kunnen halen. Vanaf CWO-II mogen leden de valken huren om een lekker dagje te gaan zeilen.

Overige activiteiten

Naast de zeilwedstrijden en cursussen organiseren de vele commissies die Mayday rijk is ook andere activiteiten. Zo wordt er elk jaar de 15-Bruggentocht gehouden, waarbij teams met de valken een rondje door de grachten van Groningen moeten afleggen.

Contact Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday

Sluiskade 1001
9701 BT Groningen

bestuur@gszmayday.nl
www.gszmayday.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.