Skip to main content
SV Commotie

SV Commotie is een internationale studievereniging voor alle communicatiestudenten in Groningen. Zowel studenten van de Rijksuniversiteit Groningen als de Hanze Hogeschool kunnen lid worden. Commotie is een sociale vereniging met zo’n 200 leden en het heeft een breed aanbod van verschillende studiegerelateerde en sociale activiteiten. Studiegerelateerde activiteiten zijn bijvoorbeeld congressen, lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Deze activiteiten hebben het doel om communicatiestudenten diepgang op collegestof te geven door theorie te koppelen aan de praktijk. In het verleden hebben wij bedrijven zoals DUO, NOS of NU.nl bezocht om studenten een inzicht te geven in het werkveld van een communicatiedeskundige. Verschillende workshops zoals video editen of Photoshop worden aangeboden om studenten praktische vaardigheden bij te brengen.

Activiteiten

Ieder jaar staat er ook een buitenlandse reis op het programma. Deze reis met rond de 35 deelnemers is een combinatie van sociale en studiegerelateerde activiteiten. Er worden tijdens de reis bezoeken gebracht aan verschillende internationale bedrijven. Zo hebben we in het verleden bedrijven als AirBnB of EA, dat bekend staat om het ontwikkelen van games, bezocht. Ook brengen we ieder jaar een bezoek aan de universiteit van de bestemming. De afgelopen jaren zijn we op reis geweest naar Boekarest, Dublin en Lissabon. Naast deze studie gerelateerde activiteiten wordt er tijdens de reis ook genoeg gefeest en gedaan. Van een citytour tot een kroegentocht, de stad wordt tijdens onze reis overdag en ’s nachts goed ontdekt. Daarnaast heb je veel vrije tijd zodat je de bestemming op eigen houtje of met een groepje naar keuze kan verkennen. 

De sociale activiteiten in Groningen lopen uiteen van maandelijkse borrels tot themafeesten, gala’s, een liftweekend en verschillende activiteiten zoals een karaoke avond, een running dinner of een biercantus. Voor alle activiteiten geldt dat leden zelf kunnen bepalen waar ze aan mee doen. Bij Commotie is niks verplicht en je bepaalt zelf hoe actief je bent. 

Al onze activiteiten worden georganiseerd door verschillende commissies. In totaal heeft Commotie 9 commissies en rond de 50 actieve leden. Onze leden kunnen, als ze dat willen en graag iets extra’s naast hun studie doen, lid worden van een commissie. Een commissiejaar is de perfecte mogelijkheid om samen te werken met mensen uit verschillende jaarlagen, praktische ervaring op te doen en om verantwoordelijkheid te nemen voor de organisatie van onze verschillende activiteiten. 

Contact Studievereniging Commotie

Meer informatie over de vereniging, verschillende commissies of andere zaken? Neem een kijkje op onze website. Je kan ons ook vinden op FacebookInstagram en LinkedIn, of neem contact met ons op via board@svcommotie.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.