Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
T.C Veracket (tennis)

T.C. Veracket streeft ernaar elke tennisser datgene te bieden wat hij of zij in een tennisvereniging zoekt. Er zijn mogelijkheden om op hoog niveau te trainen en competitie te spelen in ambitieuze teams, maar daarnaast is er ook volop plaats voor het recreatief slaan van een balletje en alles hier tussenin.

Tijdens de winterperiode beschikt Veracket over 8 smashcourtbanen overdekt door een blaashal. In het voorjaar wordt het buitenseizoen geopend en kan er gebruik gemaakt worden van 12 smashcourtbanen. Tussen de banen staat ons clubhuis: ’t Haarhuisje, hier worden bijna alle feesten van Veracket georganiseerd. Ook wordt hier altijd wat nagedronken na de wekelijkse tossavond.

Ideale combinatie van sport en ontspanning

Veracket biedt de ideale combinatie van sportiviteit en ontspanning. Gedurende het hele jaar kun je op uiteenlopende manieren tennissen. Zo kun je vanaf half september tot eind juni op alle niveaus trainen op verschillende dagen en tijdstippen. Daarnaast is Veracket met 28 teams in de Voorjaarscompetitie vertegenwoordigd, kun je meedoen aan ons Open Toernooi en kan je naam als clubkampioen vereeuwigd worden op de ORIOL-bokaal.

Maar er wordt natuurlijk niet alleen getennist, de combinatie van ontspanning en tennis is ideaal. T.C. Veracket organiseert daarom ook veel activiteiten voor ontspanning naast de baan. De wekelijkse toss op woensdag is hier een goed voorbeeld van. Hier wordt eerst van acht tot elf uur in de meest vreemde dubbels getennist, waarna er nog een aantal drankjes genuttigd wordt in ons clubhuis: ’t Haarhuisje.

Activiteiten in tennisseizoen

Elk tennisseizoen wordt geopend met de Nieuwe-ledenactiviteit en het T.C. Veracket Openingsfeest. Prima mogelijkheden voor alle nieuwe leden om de gezelligheid bij Veracket te leren kennen. Dit wordt al snel gevolgd door een oergezellig weekend op Schiermonnikoog, wat ieder jaar weer een denderend succes is.

Naast het introductieweekend wordt jaarlijks de Veracket Cup georganiseerd, waaraan studenten uit het hele land deelnemen. Ook zijn we altijd goed vertegenwoordigd tijdens de Davis Cup of een trip naar Roland Garros. Andere activiteiten van Veracket zijn onder andere de maandelijkse borrels in Partycafe de Doos, het Veracket Gala, de twee open toernooien in de zomervakantie en de kerstvakantie en de Wintersport samen met onze zusterverenigingen uit Eindhoven, Maastricht en Amsterdam!

Veel van deze activiteiten zijn elders op de Veracket-website nader toegelicht. Wil je meer informatie of heb je vragen en/of opmerkingen, dan kun je altijd contact opnemen met een bestuurslid door een mailtje te sturen.

Tot ziens op of rond de baan!

Contact T.C. Veracket

ACLO
Blauwborgje 16
9747 AC Groningen

voorzitter@veracket.nl
www.veracket.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.