Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Vindicat atque Polit

Vindicat atque Polit is al meer dan 200 jaar een traditionele studentenvereniging, wat ons de oudste vereniging van heel Nederland maakt! Met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat één van de grootste studentenverenigingen van Groningen en bevindt zich op de mooiste locatie van de stad, de Grote Markt.

Persoonlijke ontwikkeling

Door het jaar heen worden de meest uiteenlopende en grootse evenementen georganiseerd door en voor de leden. Van schitterende feesten tot culturele evenementen en interessante symposia. Vindicat kent meer dan 25 sport- en culturele sub-verenigingen, waar jij al jouw talenten in kwijt kunt. Daarnaast zijn er meer dan 50 commissies, die zich bezighouden met het organiseren van evenementen, de promotie van de vereniging, het neerzetten van interessante lezingen en nog veel meer. Ontwikkel jezelf binnen één van de velen mogelijkheden die Vindicat jou te bieden heeft en haal alles uit je studententijd!

Vriendschappen voor het leven

Wat Vindicat verder bijzonder maakt, zijn de hechte substructuren die de vereniging kent. Zo bestaan er bijvoorbeeld meer dan 200 Vindicat huizen en maakt iedereen deel uit van een jaarclub. Samen met de vele commissies en sub-verenigingen leggen zij de basis voor schitterende vriendschappen en de studententijd van je leven!

Wanneer je in een nieuwe stad gaat studeren, kan dit erg spannend zijn. Doordat je bij Vindicat in je eerste weken heel veel nieuwe mensen leert kennen, word je echt met open armen ontvangen. De vriendschappen voor het leven die je maakt, bieden jou niet alleen veel tijdens je studententijd, maar ook voor de toekomst! Benieuwd geworden naar Vindicat? Neem dan een kijkje op onze website en volg ons op instagram!

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Vindicat atque Polit

Groninger Studenten Corps "Vindicat atque Polit"
Ter Sociëteite "Mutua Fides"

Grote Markt 27
9712 HS Groningen

vindicat.nl
abactis@vindicat.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.