Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header
Voor ouders

Gaat jouw zoon of dochter (binnenkort) studeren? Dan wil je als ouder natuurlijk ook weten wat er gaat spelen in het leven van jouw kind. Hoe ziet het studentenleven er in Groningen Studentenstad bijvoorbeeld uit? Met welke kosten moet een student rekening houden? En wat moet er allemaal geregeld worden als jouw kind gaat studeren? De antwoorden op dit soort vragen vind je hieronder in een handig overzicht!

Voor Ouders

 • Studeren in Groningen studentenstad

  Groningen, dé studentenstad van Nederland met een groot aanbod aan opleidingen en studentenverenigingen. Deze stad heeft een hoop te bieden voor (aankomende) studenten.

 • Deze kosten heeft een uitwonende student

  Studenten moeten veel betalen en door de drukke studie blijft er niet veel tijd over om wat bij te verdienen. Om jou en jouw kind hierop voor te bereiden, zetten wij de (studie)kosten van een uitwonende student op een rijtje.

 • Deze kosten heeft een thuiswonende student

  Er komt een spannende tijd aan: jouw zoon of dochter gaat studeren. Studeren kost veel geld, dat weten we, maar welke kosten komen er precies bij kijken?

 • Zo maakt jouw kind de juiste studiekeuze

  Het kiezen van een studie kan voor jouw kind voelen als een beslissend moment in het leven. In dit artikel lees je hoe jouw kind de juiste studiekeuze maakt.

 • Hoe werkt het inschrijven bij een studie?

  Voor het inschrijven bij een studie zijn er verschillende stappen die ondernomen moeten worden. Pas na het afronden van de stappen is de inschrijving officieel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het inschrijven voor een studie werkt.

 • Studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen

  Na het inschrijven bij een studie is het belangrijk om op tijd studiefinanciering aan te vragen. In dit artikel wordt uitleg gegeven over studiefinanciering en hoe het kan worden aangevraagd.

 • Studie betalen met behulp van DUO

  De kosten voor studeren kunnen erg oplopen. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken hoe jouw kind de studie gaat financieren.

 • Een kind op kamers: alles wat je moet weten

  Gaat jouw kind binnenkort studeren en op kamers? Wij hebben de belangrijkste zaken uitgezocht voor als jouw kind uit huis gaat!

 • Gezondheidszorg voor studenten

  Gaat jouw kind op kamers? Dan moet er een hoop geregeld worden, ook op het gebied van gezondheidszorg! Lees hier alle belangrijke informatie.

 • Studentenverenigingen: welke soorten zijn er?

  Wanneer studenten gaan studeren, kunnen ze zich aansluiten bij diverse studentenverenigingen. Wij zetten de verschillende studentenverenigingen op een rijtje.