Skip to main content
Ontdek Groningen: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Stappen of een drankje bij Café Hooghoudt is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Groningen eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights van Groningen al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Verborgen plekken van Groningen

Weet je zeker dat je Groningen op je duimpje kent of wil je de stad juist leren kennen? Groningen staat bekend om haar idyllische karakter en heeft allerlei verborgen schatten die je niet zonder gids of het boekje 111 plekken in Groningen leert kennen. Een aanrader als je de stad op een andere manier wilt leren kennen.

Martinitoren: prachtig uitzicht over Groningen

Cultuur meets beweging: beklim de Martinitoren. De 97 meter hoge toren die op elke ansichtkaart van Groningen te zien is, kun je zonder begeleiding beklimmen. Slechts 311 treden verder sta je bovenop de toren en ervaar je de beste reden om de Martinitoren te beklimmen: het prachtige uitzicht over Groningen #nofilter...

Musea in Groningen

Een museum uitkiezen is altijd lastig, omdat het succes afhangt van je eigen interesse of van je bezoek. Je kleine neefje op bezoek? Ga dan naar de Wonderwereld: een museum gebaseerd op fantasie en sprookjes voor kinderen. Prima te doen als je een nachtje doorgetrokken hebt en je hoofd op 'standje flatline' staat. Stripfans mee op sleeptouw? Ga dan naar Storyworld: het museum voor strips, animatie en games. Meer op zoek naar historie? Het Noorderlijk Scheepvaartmuseum vormt een mooie samenstelling van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen. 

Havens in Groningen

Bij mooi weer kun je prima een middag rondslenteren bij Jachthaven Reitdiep en de Oosterhaven. Typisch Groningen en leuk om te kijken naar de prachtige boten die aangemeerd liggen in deze havens.

Landgoed De Braak

Iets buiten Groningen, in Paterswolde, ligt het prachtige Landgoed De Braak. Van de winter tot en met de herfst: prachtig om een dag te wandelen, fietsen of slenteren. Bevalt het je goed? Dan kun je er ook een nachtje aan vastplakken in de B&B van het landgoed. Na een dag in dit natuurgebied ben je gegarandeerd van je tentamenstress af.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Doe dan een drankje of hapje bij een van de leuke restaurantjes en barretjes in Groningen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.