Skip to main content
Uitgaan in Groningen

Groningen is een van de beste studentensteden als je graag gaat stappen. De kroegen en bars zitten dicht bij elkaar, en hebben geen vaste sluitingstijd. Zoals je hieronder ziet, is er elke dag wel een plek waar je gezellig een drankje kunt drinken!

Uitgaan in Groningen op maandag en dinsdag

Hoewel je op maandag en dinsdag ook prima de stad in kan om naar een club of feestkroeg te gaan, kiezen de meesten ervoor om de week wat rustiger te beginnen. In de Poelestraat heb je een aantal goede (eet)cafés waar je terecht kan, bijvoorbeeld het Concerthuis. Het Concerthuis heeft een relaxte sfeer waarin je een biertje, wijntje of cocktail kan drinken. Ook hebben ze er verschillende spelletjes liggen die je gewoon kan pakken en gezellig met je vrienden kan spelen. Als je echt een liefhebber van speciaalbier bent, is de Pintelier een aanrader. Dit Belgische café zit aan de Kleine Kromme Elleboog en is tot 02:00 uur open. Andere plekken waar je leuk kan borrelen zijn de Uurwerker, Mr. Mofongo, Grand Café Time Out of de Drie Gezusters. Als je wel echt uit wil gaan, kan je het beste gewoon door de Poelestraat en de Peperstraat lopen, waar bijna alles wel open is vanaf 22:00 of 23:00 uur. Alleen Chupitos is dicht op maandag en het Feest is dicht op maandag en dinsdag.

Stappen in Groningen op woensdag

Vanaf woensdag begint het echte uitgaan. Eigenlijk zijn alle kroegen in de Poelestraat en Peperstraat op woensdag wel open, en kan je er – natuurlijk – zonder entreegeld te betalen van kroeg naar kroeg lopen. ’t Gat van Groningen heeft elke woensdag een actie waarbij je twee kannetjes met mixdrankjes kan halen voor de prijs van één. Als je op woensdag toch nog een beetje rustig aan wil doen, maar wel wat wil drinken, is Warhol een goede optie. Warhol is een nachtcafé waar indie rock- en popmuziek wordt gedraaid, en waar meestal een relaxte sfeer hangt. Het zit niet direct aan de twee grote uitgaansstraten, maar in de Papengang die verbonden is met de Peperstraat, waardoor het meestal iets rustiger is.

Uitgaan in Groningen op donderdag

Donderdag is de echte uitgaansdag voor de meeste studenten van Groningen. Alle kroegen en bars zijn tot in de late uurtjes open. Denk bijvoorbeeld aan Shooters, Chupitos, de Negende Cirkel, het Feest, de Brouwerij, Wolter Wolthers, de Tapperij en het Vaatje. Op donderdag maakt het niet uit waar je heen wil, alles is voor iedereen open. Wel komen de meeste mensen pas rond een uur of 12, dus daarvoor is alles nog vrij leeg.

Stappen in Groningen op vrijdag

Voor velen begint het echte weekend op de vrijdagavond, wat betekent dat ook dan alles open is. Als je de kroegjes wel even gezien hebt en je liever je longen uit het lijf wilt zingen, kan dat bij Karaokebar Sing Along in de Peperstraat.

Uitgaan in Groningen op zaterdag

Natuurlijk kan je op zaterdag ook weer terecht bij alle bars en kroegen in de Poelestraat en de Peperstraat. In het weekend zie je meestal een combinatie van studenten en stadjers die staan te feesten, en de kleine bars staan dan ook meestal erg vol. Hoewel Groningen vooral bekend staat om deze relatief kleine kroegjes, waar de sfeer er altijd goed in zit, kan je ook naar het grote Club Kokomo. Op zaterdagavond hebben ze ‘Clubnight’ waar ze soms speciale dj’s hebben, er danseressen zijn en je twee cocktails voor de prijs van één kan krijgen. Je kan er alleen naar binnen vanaf 18 jaar en na 00:00 uur moet je entreegeld betalen.  

Stappen in Groningen op zondag

Net als het begin van de week, is het eind van de week ook weer meer voor het borrelen. Afgezien van de Shooters, ’t Gat van Groningen, de Brouwerij en de Negende Cirkel zijn bijna alle kroegen dicht. Gelukkig zijn er genoeg leuke barretjes en restaurantjes om een drankje te doen. Een andere optie is om met vrienden naar een poolcafé te gaan. Poolcafé Streetlife in de Peperstraat is op zondag open tot 02:00 uur en Poolcentrum All Round Groningen aan het Akerkhof is open tot 01:00 uur. Een keer de stad in zonder dat het om borrelen draait? Bezoek dan ook eens de culturele hotspots van Groningen!

Wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.