Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student. Je vindt ze overal terug: studerend in het Noorderplantsoen, in de gezellige restaurantjes en 's avonds in het uitgaansleven. Hierdoor is Groningen een echte studentenstad waar altijd wel iets te doen is!

Er zijn een heleboel redenen om in Groningen te studeren en wonen. Groningen is een fijne en veilige plek om te wonen. Met 190.000 inwoners is het een echte stad: levendig, gezellig en voorzien van alles wat je nodig hebt. Aan de andere kant voelt Groningen als een dorp, waar je altijd wel iemand tegenkomt die je kent. Wil of ga jij ook in Groningen wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Groningen!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Groningen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Groningen

Groningen is een echte studentenstad met veel studentenkamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Ga je in Groningen studeren, dan kun je hier de ideale studentenkamer vinden!

Zoektips voor een kamer in Groningen

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Groningen? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Groningen te zoeken en te vinden. De beste tips voor jou op een rij.

Antikraak wonen in Groningen

Alles over antikraak wonen in Groningen. Alle voor- en nadelen over antikraak op een rijtje

De leukste studentenwijken in Groningen

Wil jij op kamers in Groningen? Wij zetten de leukste studentenwijken in Groningen voor je op een rijtje. Zo weet je precies waar je op zoek moet naar een kamer!

Woonruimte in Groningen

Voor je op kamers gaat in Groningen is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Groningen? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Groningen vind je hier.

Inschrijven in de gemeente Groningen

Als je naar Groningen verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement in Groningen en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Groningen

Bij de gemeente Groningen kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Groningen. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Groningen voor je op een rijtje gezet.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.