Skip to main content
De leukste studentenwijken in Groningen

Wil jij op kamers in Groningen? Dan ben je vast benieuwd wat leuke plekken zijn om te wonen als student. Wij zetten de leukste studentenwijken in Groningen voor je op een rijtje. Zo weet je precies waar je op zoek moet naar een kamer!

Oosterpoort

De Oosterpoortbuurt is perfect voor studenten die wel van stappen houden, maar het ook chill vinden om in een wat rustigere wijk te wonen. Je staat na een paar minuten fietsen al op de Grote Markt, maar in je eigen straat is het heel gemoedelijk. Naar de universiteit is het ook niet ver. Na een fietsrit van ongeveer 7 minuten zit je al in de collegebanken. De meeste hogescholen liggen op ongeveer 10 minuten fietsen, maar sommige locaties liggen wat verder buiten de binnenstad. Het is dus maar net wat en waar je studeert. Door de ligging is deze buurt erg populair onder studenten. Je vindt hier vooral veel kleinere, oude huisjes en de meeste kamers zijn ook niet erg duur in deze wijk.

Oranjebuurt

De Oranjebuurt is perfect voor de bezige bij die snel in het centrum wil zijn. De wijk ligt aan de noordelijke kant van de binnenstad aan, waardoor je supersnel in het centrum en bij de meeste onderwijsinstellingen bent. De Oranjebuurt is ook een echte studentenwijk in Groningen. Je vindt hier veel studentenhuizen die niet altijd even rustig zijn. Als je op zoek bent naar een actief huis, dan is er dus een kans dat je in de Oranjebuurt een kamer vindt. Helaas worden er niet vaak kamers aangeboden in de Oranjebuurt, dus je moet geluk hebben.

Binnenstad Groningen

Om in de binnenstad te wonen, moet je een flink bedrag willen betalen. Maar dan heb je ook wat! Je kunt elke avond rollend naar huis na het uitgaan, er is altijd een supermarkt dichtbij en je vindt de leukste winkels onder je huis. Ook zitten bijna alle studentenverenigingen in de binnenstad, dus als je lid wil worden is de binnenstad ideaal. Wel zijn de prijzen een stuk hoger dan in andere wijken, dus houd hier rekening mee!

Korrewegbuurt

In de Korrewegbuurt zitten heel veel studentenhuizen, waardoor het ook één van de leukste studentenwijken in Groningen is. Je woont vrijwel in het UMCG, dus als je kater je ooit te veel wordt kun je meteen door naar de spoedeisende hulp. De Korrewegbuurt is een hele fijne wijk om in te wonen, en als je geluk hebt betaal je niet meer dan €350 per maand voor een kamer. Vanuit deze wijk fiets je in ongeveer 10 tot 15 minuten naar het centrum en de verschillende onderwijsinstellingen.

Kamer in Groningen vinden

Nu je weet wat volgens ons de leukste studentenwijken in Groningen zijn, kan de grote zoektocht beginnen. Op de pagina zoektips voor een kamer in Groningen vind je handige tips en tricks om sneller een kamer te vinden. Kijk ook eens op onderstaand websites, daar worden ook regelmatig kamers in Groningen aangeboden:

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.